Maak Factuur

Via de Maak Factuur button (of menu REGISTRATIE -> Maak factuur) kom je in het scherm Nieuwe factuur.

Kies vervolgens eerst een klant door op de knop KLANT te drukken die je kunt vinden in de rechterkolom.

Als je voor deze klant Uren, Kilometers en/of Bonnen hebt geregistreerd, kies dan het juiste Project (knop PROJECT).

De Betaaltermijn en de Email klant worden overgenomen uit het betreffende project. Deze kun je uiteraard op de factuur alsnog aanpassen.

Indien er Uren, Kilometers of Bonnen te factureren zijn voor dit project, dan worden de betreffende knoppen wit.

Zodra je op een van de knoppen drukt, dan worden de Uren/Kilometers/Bonnen toegevoegd aan de factuur.

TIP: let goed op de periode (Van-Tot) waarvoor de factuur wordt gemaakt.

Los van de Uren, Kilometers en Bonnen kun je ook zelf factuurregels toevoegen.

Druk je op Bonnen, dan kun je precies aangeven welke bonnen je wilt toevoegen aan de factuur.

Bij voettekst kun je tekst invullen die onderaan je factuur verschijnt.
Vult je daar niets in, dan verschijnt de standaard zin "Wij zien graag uw betaling binnen x dagen tegemoet'.

Druk op TOON VOORBEELD FACTUUR om te controleren of de factuur naar jouw wensen is opgesteld.

BELANGRIJK: druk pas op DEFINITIEF MAKEN zodra je helemaal klaar bent. Je kunt je factuur daarna namelijk niet meer aanpassen.

Als laatste stap kun je je factuur downloaden en rechtstreeks versturen via e-mail.

Alle gefactureerde Uren, Kilometers en Bonnen worden nu gemarkeerd zodat ze niet nogmaals op een andere factuur in rekening zullen worden gebracht.

TIP: in de Uren en Kilometer overzichten (Registratie->Uren en Registratie->Kilometers) kun je zien welke uren in rekening zijn gebracht of nog in rekening gebracht moeten worden.